Leerling Haganum wethouder van Madurodam

Onze leerling Andja Subadi uit klas 5 is een van de wethouders van Madurodam! Hieronder een stukje van haar hand.

Ik ben Andja Subadi, 16 jaar oud en ik zit in de vijfde klas. Naast mijn schoolcarrière op het Gymnasium Haganum ben ik ook wethouder bij het Madurodam College van B&W. Daar sta ik met 8 andere wethouders en 1 burgemeester van scholen uit Den Haag en omgeving in het Madurodam College B&W. Madurodam is meer dan alleen een themapark en wij vertegenwoordigen Madurodam daarom bijvoorbeeld ook bij publieke evenementen. Ook adviseren we het Madurodam Kinderfonds bij het maken van keuzes over de goede doelen die het Madurodam Kinderfonds het beste kan steunen. 

Elk jaar worden er in groepjes challenges uitgevoerd, die een bijdrage leveren aan de samenleving. Dit jaar voer ik mijn challenge ‘THT diner’ met 2 andere collegeleden uit. Dit diner heeft het thema ‘Samen voedselverspilling tegengaan’, op dit diner willen we vooral de jongere generatie zich laten realiseren dat je van voedsel dat bijna over de datum is, toch lekker eten kan bereiden. THT staat daarom ook voor ‘tenminste houdbaar tot’, omdat we op ons diner, in samenwerking met Albert Heijn, gerechten serveren waarvan de ingrediënten eigenlijk al weggegooid zouden worden, omdat ze tot die datum ‘tenminste houdbaar’ waren. 

Ik hoop er een leuk jaar van te maken!