Rohan Ramnathsing wethouder van Madurodam

 

Rohan Ramnathsing uit klas 5 is onze nieuwe wethouder in het college van B&W van Madurodam. Hieronder stelt hij zich voor, en vertelt hij over zijn werk daar en over zijn plannen voor dit jaar.

Bij de installatie van het nieuwe college heeft Madurodam tevens afscheid genomen van het vorige, waarin Wafaa Hendawi (ook uit klas 5) zitting had. Veel dank daarvoor! Hier vind je een terugblik op het bijzondere, indrukwekkende en leerzame jaar dat Wafaa achter de rug heeft.

Hey daar! Ik ben Rohan Ramnathsing uit klas 5 en ik ben dit jaar namens het Gymnasium Haganum lid van het college van Burgemeester en Wethouders van Madurodam! Samen met negen andere leerlingen van negen andere scholen in de omgeving van Den Haag vertegenwoordig ik Madurodam voor een jaar. Het college is opgebouwd uit een burgemeester, loco-burgemeester en acht wethouders. Ik ben een van die wethouders en dat is mij een genoegen.

Als wethouder vertegenwoordig ik Madurodam bij publieke evenementen. Ik ben al een keer op televisie verschenen en ik ga dit jaar nog allerlei speeches geven aan verschillende soorten publiek. Daarnaast volgt het college ook allerlei workshops, bijvoorbeeld over hoe je een goede speech moet geven en hoe je met de media om moet gaan. Uiteindelijk voer je als collegelid een challenge uit. Die challenge zal iets bijdragen aan de maatschappij en dat doe je samen met een ander collegelid.

Je draagt je challenge voor tijdens een pitch die je moet geven. Die pitch gaat over een maatschappelijk probleem of doel waar jij iets aan wilt doen, bijvoorbeeld zwerfafval, politiek of sport. Aan de hand van deze pitches worden er koppels gevormd die vervolgens samen die challenge uit gaan voeren. De challenge hoeft niet gigantisch groot te zijn, zolang hij maar iets doet voor de maatschappij.

Ik heb mijn pitch gehouden over eenzaamheid, met name onder ouderen. Ik was op de basisschool eenzaam en dat zag ik terug bij ouderen, dus ik wil oprecht al mijn aandacht besteden aan een evenement waarbij zulke ouderen een leuke dag kunnen hebben.

Naast je challenge geef je advies aan het Madurodam kinderfonds over welke organisaties of fondsen ze kunnen steunen. Die organisaties moeten voldoen aan de doelstelling van Madurodam, namelijk dat kinderen en jongeren worden gestimuleerd om uit hun comfortzone te gaan, contact te maken met anderen en samen iets te doen voor de samenleving.

Het college van B&W is niet alleen leerzaam, maar ook leuk en gezellig. Ik zie een goed jaar tegemoet en ik hoop dat ik iets kan bijdragen aan de maatschappij!

Bedankt voor het lezen!
Rohan Ramnathsing (V)