Aanmelden

Aanmelden

Wie wordt toegelaten?

Om naar het Gymnasium Haganum te gaan, hoef je niet extreem intelligent te zijn. Nodig is een VWO-advies van de basisschool. En wat zeker helpt, is nieuwsgierigheid. Plezier hebben in lezen en leren helpt, en je moet kunnen doorzetten!


 

Voorrangsregels

Het Haganum hanteert uitsluitend de volgende voorrangsregel: (half-,stief-)broertjes/(half-,stief-)zusjes van zittende leerlingen worden met voorrang geplaatst.


 

Aanmeldingsprocedure voor leerlingen uit de regio Haaglanden

Als uw kind van de basisschool een VWO-advies heeft gekregen, dan:

  • Kunt u vanaf maandag 18 maart tot en met zondag 31 maart uw kind aanmelden via Onderwijs Transparant. U heeft hiervoor een instructie gekregen van de basisschool. U ontvangt van ons een bevestiging van uw aanmelding per mail.
  • Bij te veel aanmeldingen zal er geloot moeten worden. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat over het algemeen de leerlingen die Haganum in de eerste ronde op plaats 1 gezet hebben, bij ons geplaatst zijn. Wij vinden het heel belangrijk en streven ernaar, dat kinderen op de school van hun eerste keuze geplaatst kunnen worden. Wanneer er toch geloot moet worden, wordt de plaatsing geregeld via een (decentrale) loting door de notaris. Deze loting is objectief en controleerbaar, ook achteraf.
  • Op woensdag 15 mei  (na 15.00 uur) krijgt u via de mail een bericht met het toelatingsbesluit. Bij plaatsing ontvangt u tevens een digitaal vragenformulier van het Haganum zelf. Hierop staan vragen die specifiek betrekking hebben op de start bij ons in klas 1, zoals wensen m.b.t. de klassenindeling. Dit formulier moet uiterlijk woensdag 22 mei  zijn ingevuld.

Heeft u vragen over het aanmelden, neemt u dan contact op met de administratie (tel 070 – 3469243). Helaas kunnen wij geen ouders op school ontvangen om vragen te beantwoorden.


 

Aanmeldingsprocedure voor leerlingen uit het buitenland of van buiten de regio Haaglanden

Vanaf maandag 18 maart tot en met zondag 31 maart 2024 kunt u zich hier aanmelden via het digitale aanmeldingsformulier (dit formulier is vanaf 18 maart beschikbaar). Wij verzoeken u vriendelijk het hele formulier in te vullen en deze voorzien van handtekening te mailen naar haganum@haganum.nl.  Indien u vragen heeft over het invullen van het formulier, neemt u dan contact op met de administratie (tel 070 – 3469243). Helaas kunnen wij geen ouders op school ontvangen om vragen te beantwoorden.

Voor alle informatie over de aanmeldprocedure BOVO (Basis Onderwijs Voortgezet Onderwijs) klik hier.

Het schoolondersteuningsprofiel kunt u hier vinden.


 

Meer informatie?

Voor meer informatie of vragen over de aanmelding kunt u contact opnemen met de conrector, dhr. Rogier Boer (r.boer@haganum.nl) U kunt ook kijken bij veelgestelde vragen.