Drie prijswinnaars landelijke literatuurwedstrijd Deutsche Schule Den Haag
Elk jaar organiseert de Deutsche Schule een literatuurwedstrijd, waarbij leerlingen van de bovenbouw zich bezig kunnen houden met de vertaling van een fragment van een recent in het Duitstalige gebied verschenen roman. Daarbij hoort ook dat ze een creatieve opdracht bij het betreffende fragment uitwerken.
Dit jaar betrof het een fragment uit de roman ‘Enteignung’ van de Oostenrijkse schrijver Reinhard Kaiser-Mühlecker. Voor onze school was dit jaar nieuw dat we niet alleen een aantal leerlingen uit klas 5 en 6 in de gelegenheid hebben gesteld, maar ook eens wilden kijken hoe leerlingen uit klas 4 het zouden doen. En dat was een goede zet!
Er waren in totaal in Nederland 160 leerlingen die aan de wedstrijd meededen en er waren 15 prijzen te verdelen. En drie van onze leerlingen uit klas 4 van vorig jaar – die nu in klas 5 zitten – vielen in de prijzen. De 9e prijs was voor Morgan van der Swaan, de 6e prijs voor Morjemke Barkaszi en de 3e prijs voor Linde van Lent. Prestaties, waar we echt heel trots op zijn en die nog wat voor de komende literatuurwedstrijd beloven!
We feliciteren onze prijswinnaressen van harte en wensen hen en de andere leerlingen die dit jaar mee willen doen, veel succes!