Laan van Meerdervoort Studiefestival

(van Sicco Claus, decaan klas IV, V)

 

Drie scholen aan de Laan van Meerdervoort, namelijk de Dalton, het Haganum en het Segbroek, hebben een aantal jaar geleden de handen ineen geslagen om leerlingen uit klas IV te helpen bij de oriëntatie op de studiekeuze. 

 

Op dinsdag 5 november wordt het Segbroek (Klaverstraat 7) van 19.00  tot 21.00 uur weer omgetoverd tot een studiebeurs. Allerlei HBO instellingen en Universiteiten presenteren hier een groot aantal studies. Er zijn voorlichtingsrondes in een lokaal gericht op één bepaalde studie (soms aangevuld met één of twee verwante studies). Voor de VWO en Gymnasium leerlingen hebben we de meest populaire universitaire studies geselecteerd, twintig in totaal. Ook is er een ronde waarin leerlingen een kijkje zullen nemen op een markt. Hier kunnen leerlingen zich oriënteren op welke studies er nog meer zijn.

 

Het verzoek aan de docenten die lesgeven aan klas IV de leerlingen op woensdag 6 november te ontzien wat betreft huiswerk. Toetsen die gepland staan kunnen natuurlijk doorgaan, maar ander huiswerk graag vermijden. De mentoren van klas IV zullen bij deze voorlichting aanwezig zijn.