Vraag het een leerling

Chiraze Louhichi - klas V


Hai! Ik ben Chiraze en zit tegenwoordig in klas 5. Buiten school vind je mij onder andere natuurlijk huiswerk makend, maar met nog meer dan genoeg tijd om gewoon te doen waar ik zin in heb, wat dat dan ook mag zijn. Natuurlijk moest ik eerst even wennen, en ik denk dat iedereen dat had, jij dus ook, maar daar wordt je heel goed mee geholpen, dus dat komt wel goed. Dan nog is het altijd positief om ergens voorbereid mee te beginnen, dus mocht je nu al wat vragen hebben, beantwoord ik ze graag voor je.
Misschien tot volgend jaar,

Chiraze

Mail je vraag naar: chiraze@haganum.nl

Ebele Stroop - klas V

Mijn naam is Ebele Stroop en ondertussen zit ik alweer in de vijfde klas van het Haganum. Natuurlijk moet je hard werken, maar daarnaast heb je nog genoeg tijd om andere dingen te doen. Er zijn veel buitenschoolse activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals de schoolmusical, de MUN of bijvoorbeeld het schoolorkest.
Het Haganum is bij uitstek een school waar je jezelf kunt zijn en iedereen je accepteert zoals je bent. Als je graag uitgedaagd wil worden, is Haganum zeker een school voor jou!

Heb je nog vragen over het Haganum, dan beantwoord ik deze graag.

Hopelijk tot snel,
Ebele Stroop

Mail je vraag naar: Ebele@haganum.nl

Wes de Kok - klas VI


Hallo hopelijk toekomstige leerlingen van het Haganum,

Mijn naam is Wes de Kok en ik zit in klas 6. Ik zit nu al zes jaar met ontzettend veel plezier op het Haganum. Ik hoop dat jullie ook voor het Haganum kiezen want het is echt een geweldige school, je wordt geaccepteerd zoals je bent en er zijn ook leuke buitenschoolse activiteiten, zoals de Haganummusical, het orkest en het Haganumfestival. Kortom, het Haganum is een fijne school waar je je thuis voelt. Mijn lievelingsvakken zijn biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde maar ook de andere vakken zijn zeker niet saai. Naast de gewone lessen ben ik ook lid van de leerlingenraad, ik leid ook altijd mensen rond op de open dag en ik help op vrijdagmiddag ook in het Bètalab, een speciaal lab waar onder andere biologie-, natuurkunde- en scheikundeproeven worden gedaan, dit heet het Museum Anatomicum Haganum en ik ben hier ook voorzitter van. Buiten school ben ik uiteraard bezig met mijn huiswerk maar daarnaast heb ik ook genoeg tijd voor mijn vrienden en mijn hobby’s, zoals lezen, muziek luisteren, en hardlopen. De middelbare school is natuurlijk anders dan de basisschool maar naar mijn ervaring word je in de eerste klas goed begeleid in bijvoorbeeld het maken van huiswerk en leraren willen je ook altijd iets nog een keer uitleggen.
Tot op het Haganum of via de mail,

Wes

Mail je vraag naar wes@haganum.nl

Jilani Aliradja - klas IV


Hallo 8ste groeper,

Mijn naam is Jilani Aliradja. Ik zit nu in klas 4 van het gymnasium Haganum. Mijn hobby is kickboksen en op school zit ik ook nog in de commissie voorlichting.
Je zit nu waarschijnlijk in een heel spannende periode. Bijna naar de middelbare school. Dat betekent: nieuwe mensen, een nieuwe start en natuurlijk ook wat meer huiswerk :p. Het is natuurlijk altijd even wennen als je aan iets nieuws begint, zeker als je naar de middelbare school gaat, maar binnen een paar weken lijkt het alsof je nooit ergens anders op school hebt gezeten. Ik sta ervoor open om mijn ervaringen met het Haganum samen met jullie te delen, dus als jullie een vraag hebben kunnen jullie mij altijd mailen.
Ik hoop jullie natuurlijk volgend jaar allemaal op het Haganum te zien !

Mail je vraag naar Jilani@haganum.nl

Elly Verkerk - klas III

Lieve toekomstige bruggers,

Ik ben Elly Verkerk en ik zit in klas 3D. Ik zit op voetbal, soms is het lastig om drie keer per week te trainen en leren te combineren. Maar wees gerust, aan alles raak je heel snel gewend. Het zal wel anders zijn dan op de basisschool, maar ik vond het zelf leuker dan de basisschool. In groep 8 hoefde je niks te doen, maar nu krijg je alle uitdaging of hulp die je nodig hebt. 
Maar ja, wat valt er nou allemaal te beleven op het Haganum? Voor iedereen wel wat! Kom naar de opendag en zie het allemaal zelf.

Heb je nog vragen dan mag je me altijd mailen.

groetjes Elly Verkerk


Mail je vraag naar: Elly@haganum.nl

Büsra Celik - klas IV

Hoi achtste-groepers,

Ik ben Büsra en ik zit ondertussen al in klas 4. Ik houd ervan om te filosoferen en om anderen te helpen. Daarom zit ik ook in de leerlingenraad. De overgang van groep 8 naar de 1e klas was ook voor mij een enorme stap. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ook ik heb m’n plekje gevonden op het Haganum. Maar waarom heb ik eigenlijk voor het Haganum gekozen? Je kan er helemaal jezelf zijn. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet. Het gaat erom dat jij jij bent. Misschien klinkt het cliché, maar we hebben allemaal onze eigen passies. Soms heb je alleen een zetje nodig om ze te kunnen ontdekken. Geloof me, dat zetje krijg je hier op school. Ik weet dat keuzes maken soms moeilijk is. Ik zou zeggen: volg je hart, want dat klopt. Ik hoop dat jullie uiteindelijk gelukkig zijn met jullie keuze. Als jullie nog vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag!

Ik hoop tot volgend jaar,
Büsra

Mail je vraag naar: Busra@haganum.nl

Hey,

Ik ben Arpi en ik zit in de 2e klas van het Haganum. Je zit nu waarschijnlijk allerlei scholen met elkaar te vergelijken. Ik weet nog dat ik in die spannende periode zat. Voor mij was de beste keuze het Gymnasium Haganum. Het was voor mij heel erg spannend, maar achteraf had ik me totaal geen zorgen moeten maken. Nu ik eenmaal op het Haganum zit kan ik me niks anders meer voorstellen. De sfeer op de school is goed en de leerlingen hebben een enorm sterke band met elkaar (en dat verandert niet als er iemand ‘anders’ is). Toen ik jouw leeftijd had, had ik een heleboel vragen waarvan ik niet wist aan wie ik ze moest stellen. Als jij nog vragen hebt beantwoord ik ze heel graag.

Hopelijk tot volgend jaar!

Mail je vraag naar: Arpi@haganum.nl
Hey toekomstige eersteklasser!

Ik ben Daksh en zit in de tweede klas.

Van mijn oude basisschool waren er geen mensen op het Haganum, wat ik wel jammer vond. Gelukkig heeft deze school echter wel fantastische mensen met wie je jezelf kan zijn, daarom had ik al snel vrienden :D. Ongeveer na een maandje op school gezeten te hebben, kwamen de verkiezingen voor de leerlingenraad, waar ik nu in zit! Elke eerste klas mocht stemmen op zijn/haar twee favoriete mensen en die twee eersteklassers mochten in de leerlingenraad, cool hé? Rond deze tijd kregen we ook te horen dat er allerlei activiteiten voor ons kwamen zoals de culturele avond (optredens!!!!), de programmeerclub of het orkest onder andere. Van wat je net las, kon je al zien dat deze school best wel leuk is, echter deze school is zeker uitdagend. Soms moet je bijvoorbeeld net wat harder werken dan andere momenten. Als je je hierop goed kan voorbereiden, zal je veel vrije tijd en plezier hebben op deze school :D!

Succes,
Daksh

Stuur je mail naar: Daksh@haganum.nl