Veelgestelde vragen

Welk schooladvies heeft mijn kind nodig?
Zonder meer toelaatbaar zijn leerlingen met schooladvies VWO.
Wanneer is mijn kind toelaatbaar?
Een leerling met een schooladvies VWO is zonder meer toelaatbaar. Voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte geldt daarnaast dat de benodigde ondersteuning moet passen in het schoolondersteuningsprofiel
Krijg ik een bevestiging van de aanmelding van mijn kind?
U krijgt na het aanmeldingsgesprek een bevestiging op papier mee.
Kan ik mij bij meerdere scholen inschrijven?
Ja. U maakt een voorkeurslijst en levert deze samen met het aanmeldformulier in bij de school van eerste keuze. Uw school is dan op alle scholen van de voorkeurslijst aangemeld. U leest meer over de BOVO procedure via de website van BOVO.
Welke leerlingen worden bij voorrang geplaatst?
Voorrang krijgen (toelaatbare) broertjes of zusjes van huidige leerlingen.
Worden aanmeldingen behandeld in volgorde van binnenkomst?
Nee. Op de website van BOVO leest u meer over de procedure.
Hoeveel nieuwe eerste klassers worden toegelaten?
We hebben volgend jaar in ieder geval plaats voor vijf eerste klassen. Ons uitgangspunt is dat we iedereen proberen te plaatsen. Vorig jaar is dat ook gelukt. Bij een aanmelding van meer dan 145 leerlingen kan er geloot worden.
Wanneer weet ik of er een loting komt?
Op de website van BOVO leest u meer over de procedure.  

Wanneer hoor ik of mijn kind definitief geplaatst is?
Op 4 april 2019 (eind van de middag) ontvangt u bericht of uw kind op een van de scholen van de voorkeurslijst geplaatst is.
Welke rol speelt de testuitslag van de verplichte eindtoets?
Wij kijken alleen naar het advies van de basisschool en daarom hebben alle kinderen met een vwo-advies gelijke kansen.
Kunt u mij meer informatie geven over de BOVO procedure?
U kunt alle informatie over de BOVO procedure krijgen via de basisschool van uw kind, of dit nalezen op de website van BOVO.