Vind je het leuk om een van onze leerlingen via een mailtje een vraag te stellen over onze school? Dat kan!
Een aantal leerlingen van Haganum stellen zich hieronder kort voor en willen graag jouw vraag beantwoorden.

Vraag het Ebele
Vraag het Ebele
Beste achtste-groepers, Mijn naam is Ebele Stroop en momenteel zit ik in de zesde klas van het Gymnasium Haganum. Na zes jaar vind ik het Haganum nog steeds een geweldige school met enthousiasmerende docenten, leuke medeleerlingen en interessante vakken. Er is ook veel ruimte voor extracurriculaire activiteiten. Zo ben ik lid van de leerlingenraad en van de commissie voorlichting. Ook ben ik voorzitter van het GSA-netwerk van het Haganum, dat zich inzet voor een veilige school voor lhbt-leerlingen. Zes jaar geleden moest ik mijn middelbare school kiezen. Nu sta jij voor dezelfde keuze. Het is belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Ik hoop daarom dat je in februari onze school bezoekt tijdens de Open Dag! Ebele (mail Ebele)
Vraag het Ebele
Vraag het Daksh
Vraag het Daksh
Hey toekomstige eersteklasser!
Ik ben Daksh en ik zit in de derde klas.
Van mijn oude basisschool waren er geen mensen op het Haganum, wat ik wel jammer vond. Gelukkig heeft deze school geweldige mensen met wie je jezelf kan zijn, waardoor ik al gelijk veel vrienden had!
Nadat ik een maand hier op school zat, kwamen de verkiezingen voor de leerlingenraad, waar ik nu in zit! Elke klas mocht stemmen op zijn/haar twee favoriete kandidaten die in de eerste klas zaten en die gingen de leerlingenraad in. Rond deze tijd kwamen ook mailtjes binnen voor (niet verplichte) leuke activiteiten buiten school, namelijk het orkest, de culturele avond (optredens van leerlingen!!!) of de schaakclub bijvoorbeeld.
Wat ik hierboven hierboven is geschreven is nog maar een kleine deel van een grote ervaring van zes, hele geweldige, jaren die je kan meemaken op deze school. Als jij jezelf wilt zijn, een uitdaging aankan en leuk vindt om te leren, is deze school perfect voor jou!
groetjes, Daksh (mail Daksh)
 
Vraag het Daksh
Vraag het Julia
Vraag het Julia
Hoi toekomstige brugger! Mijn naam is Julia en ik zit in de vierde klas. Met al bijna vier jaar ervaring kan ik zeggen dat ik tevreden ben met de keuze die ik in groep 8 heb gemaakt.Het is al een tijdje geleden en vooral als ik bedenk hoeveel ik heb meegemaakt de afgelopen jaren; ik ben op veel plekken geweest , heb super leuke mensen leren kennen en veel geleerd. Ik vond het lastig om een school te kiezen die bij me zou passen, waar ik me thuis zou voelen en waar ik vrienden zou maken. Na lang zoeken ging ik naar het Haganum en toen wist ik het zeker. Ik heb me gelijk ingeschreven. De belangrijkste reden voor mij was dat ik mij gelijk thuis voelde en belangrijker nog omdat ik voelde dat ik mezelf kon zijn. Er zijn veel leuke activiteiten waar je mensen leert kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Een kenmerk van het Haganum is dat er veel verschillende mensen rondlopen.Persoonlijk was ik altijd al erg geïnteresseerd in theater en ik zit nu bij de toneelkijkers, theatertechniek en doe mee aan schoolvoorstellingen. Ik vind het belangrijk dat het Haganum zoiets aanbiedt.  Ik weet zeker dat het Haganum ook voor jou iets te bieden heeft en dat je je niet zal vervelen. Ik hoop echt dat ik je volgend jaar zie en als je nog vragen hebt beantwoord ik ze graag!  Heel veel succes met het kiezen, groetjes Julia (mail Julia)  
Vraag het Julia
Vraag het Büsra
Vraag het Büsra
Hoi achtste-groepers, Ik ben Büsra en ik zit ondertussen al in de vijfde klas. Ik houd ervan om te filosoferen en om anderen te helpen. Daarom zit ik ook in de leerlingenraad. De overgang van groep 8 naar de 1e klas was ook een enorme stap voor mij. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ook ik heb m’n plekje gevonden op het Haganum. Maar waarom heb ik eigenlijk voor het Haganum gekozen? Je kan er helemaal jezelf zijn. Het maakt niet uit wie je bent of hoe je eruitziet. Het gaat erom dat jij jij bent. Misschien klinkt het cliché, maar we hebben allemaal onze eigen passies. Soms heb je alleen een zetje nodig om ze te ontdekken. Geloof me, dat zetje krijg je hier op school. Ik moet dit jaar ook een studiekeuze maken en dit is ook heel spannend voor mij. Ik weet dat keuzes maken soms moeilijk is, want kiezen is verliezen. Ik zou zeggen volg je hart, want dat klopt. Ik hoop dat jullie uiteindelijk gelukkig zijn met jullie keuze (en ik zelf ook). Als jullie nog vragen hebben, dan beantwoord ik ze graag! Ik hoop tot volgend jaar, Büsra (Mail Büsra)  
Vraag het Büsra
Vraag het Jilani
Vraag het Jilani
Beste achtste-groeper (en hopelijk toekomstige leerling van het Haganum), Ik zal mijzelf eerst even in het kort voorstellen. Mijn naam is Jilani Aliradja en ik zit momenteel in de vijfde klas van het gymnasium Haganum. Ik heb een natuur en gezondheid profiel en naast schooltijd ben ik ook nog actief binnen de school, onder andere als lid van de commissie voorlichting. Dit is een organisatie binnen de school die mogelijk toekomstige leerlingen voorziet van voorlichtingen waar de open dag er een van is. Je staat op het punt een heel leuke maar ook spannende beslissing te maken. Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt, want je zit voor de komende zes jaar vast op die school. Wat maakt tussen al die andere scholen het Haganum dan zo bijzonder? Voor mij is het antwoord op deze vraag dat iedereen zichzelf kan zijn. Wat je ook bent, wie je ook bent, hoe je ook bent, op onze school wordt je geaccepteerd en dat is naar mijn mening iets cruciaals voor een fijne middelbare school carrière. Ik hoop jullie allemaal volgend jaar te mogen verwelkomen op onze school en als je nog vragen hebt, schroom dan niet om mij een mailtje te sturen! Jilani (mail Jilani)  
Vraag het Jilani