Bèta

Bèta

We doen op school allerlei bèta-activiteiten, zowel binnen de lessen als daarbuiten. In klas 1 hebben we sciencedagen, waarop we met de leerlingen allerlei proeven en experimenten op bètagebied doen. In klas 2 kun je je eigen bèta-onderzoek doen en in klas 3 hebben we een project ‘duurzaamheid’, waarin we vooral kijken naar de technische veranderingen die nodig zijn om de wereld duurzamer te maken. Bovendien doen alle leerlingen in de derde klas mee aan de landelijke Kangoeroewedstrijd, waarin je je wiskundetalent kunt laten zien.
Op vrijdagmiddagen zijn er groepen die meedoen aan de Lego-league. De opdrachten voor deze wedstrijd komen van het jaarlijks wisselende thema van een ‘Challenge’. Je werkt in teams van maximaal tien leerlingen om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Het resultaat van al dit oefenen laat je zien tijdens regionale en nationale finales. Ook op een andere manier kun je je op vrijdagen bezighouden met programmeren. In het computerlokaal worden de hersens gekraakt en kun je met andere programmeurs nadenken over het oplossen van problemen.

Olympiades vanaf klas 4

Voor verschillende vakken worden Olympiades georganiseerd waaraan het Haganum meedoet. Je kunt je kennis van een bepaald vak meten aan die van andere leerlingen uit het land en wordt op die manier uitgedaagd. Er zijn zelfs leerlingen die na een finaleplaats meedoen aan een internationale Olympiade.