(van Catharine van Egmond)

Onze leerling Sietse Verstege (klas 6) volgt in zijn examenjaar de vooropleiding van het Conservatorium. Muziek is namelijk de passie van Sietse. Hij luistert al zo lang hij zich kan herinneren minimaal 3 uur per dag naar (klassieke) muziek. Hij studeert compositie. In december stond hij in de finale van het Nederlands Blazers Ensemble en won hij de felbegeerde prijs: het stuk dat hij gecomponeerd heeft mocht uitgevoerd worden tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw in Amsterdam. Je kunt dit terugkijken via de NPO:
Daarnaast won hij met zijn compositie ook nog de de Koninklijk Concervatoriumprijs, waardoor hij nu een workshop bij een bekende componist mag volgen.

Zelf zegt hij het volgende over zijn stuk:

PIANOCONCERT 3

In mijn stuk heb ik de kerngedachte van Beethovens 5de symfonie (en daarmee volgens mij ook zijn visie op het leven) willen overbrengen. Beethoven overwon in zijn 5de symfonie zichzelf door een positievere levensinstelling aan te nemen en daardoor veel gelukkiger te worden. Ik heb zelf ook zo’n Beethoveniaanse realisatie meegemaakt en ben sindsdien een van de gelukkigste mensen op aarde. ‘’Ode an die Freude’’ heb ik ook verwerkt in mijn stuk maar het is voor mij ook een ode aan de vrijheid en de liefde want die overwinnen samen met de vrede de menselijke aard.(bron:https://nbe.nl/componeren/sietse-verstege/)