Sport/gezonde school

sport

1617-zomaar-foto-noo-feb17

Nationaal schoolhockeytoernooi 2017 – jongens

Afgelopen vrijdag 7 april speelden het jongens team van het Haganum op HDS de jaarlijkse Nationale schoolhockeytoernooi. Het was prachtig weer die dag! We begonnen tegen het Stint Maartenscollege die veel te sterk voor ons waren (0-3 verloren). De volgende wedstrijd werd er al beter gespeeld tegen het Dalton Voorburg met veel goede combinaties en onze eerste strafcorner. Helaas was ook deze wedstrijd er een waarin de tegenstander te sterk was (4-1 verloren). Daarna ging het een heel stuk beter. De derde wedstrijd tegen het Hofstad Lyceum was heel spannend. We hadden 70% balbezit, kwamen 2-0 achter te staan door slordigheid maar maakten nog wel een eindsprint naar de 2-2. Niet verloren, dat klonk al als een hele prestatie! De derde wedstrijd was tegen het Stanislas en die wonnen we met 7-0! Daarna speelden we onze vierde wedstrijd tegen het Maerlant die we met 3-1 wonnen. Na de reguliere wedstrijden kwamen we uit op een gedeelde derde plek met het Hofstad (van de 6 uit de poule) die we uiteindelijk kregen op doelsaldo (Haganum +3 en Hofstad -9). Dat betekende dat we voor de derde plek mochten strijden tegen de derde plek van de andere poule. Dat was het Maerlant die veel te sterk was en we van hen verloren met 4-1. Het was een geweldig toernooi, het team had een goede mentaliteit, speelde goed samen, heel sportief en voor het Haganum is deze eindpositie een hele prestatie als je tegen scholen moet spelen waar bijna complete hockeyteams in zitten!

Shell hockeytoernooi – meisjes 2017

Vrijdag 7 april hebben de meisjes meegedaan met het schoolhockey-toernooi, wat gehouden werd op HGC Wassenaar.
In de eerste wedstrijd leek het op een eindstand van 0-0 af te stevenen, totdat Eva Z wist te scoren in de laatste 2 minuten waardoor er toch nog met 1-0 gewonnen werd. De tweede wedstrijd werd helaas met 3-0 verloren van het Dalton Voorburg. Dit team was ijzersterk, maar gelukkig wist onze goede keeper, Maguy W, de schade te beperken. In de derde wedstrijd was het Maerlant de tegenstander en in die wedstrijd wisten zowel Lotte R, Jascha W en Ida F te scoren waardoor er een knappe 3-1 zege werd geboekt. Door deze mooie zege werd de tweede plaats in de poule behaald en konden we ons opmaken voor de kruisfinales. In de kruisfinales was het Maartens College helaas met 2-1 net te sterk, wat het einde van het toernooi betekende. Het was een prachtige zonnige dag en onder leiding van coaches Maud van der Pol en Suzanne Verheul, hebben de meisjes hartstikke goed gespeeld en hebben we een hele leuke dag gehad. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

 

Sportmiddag basketbal klas 1

Op maandag 26 juni was de sportmiddag basketbal van klas 1. Wat hebben onze leerlingen weer fanatiek gespeeld. Het was een zeer geslaagde middag. Klas 1B was de winnaar met slechts 1 punt verschil met de nummer 2. Veel dank aan de Sportraad en alle bovenbouwleerlingen die geholpen hebben

Sporttoernooi klas 2

Woensdag 15 maart heeft de tweede klas een toernooi gehad in de sportzaal aan de gaslaan. De sport? Volleybal! Tijdens de reguliere gymlessen hebben de klassen hard geoefend. Er werd ontzettend sportief en fanatiek gespeeld en zelfs toen de eindstand bekend werd gemaakt juichte iedereen hard voor elkaar. Uiteindelijk heeft klas 2A de eerste plek net verloren aan klas 2C. Nog gefeliciteerd!

Hakobaltoernooi

170220-sport-hakobal-toernooi-3170220-sport-hakobal-toernooi 170220-sport-hakobal-toernooi-2-jpg

De sportraad heeft zowel voor de onderbouw als de bovenbouw een hakobaltoernooi georganiseerd.

De leerlingen waren erg fanatiek en enthousiast, ook bleven ze sportief spelen. Het was een groot succes met een mooie opkomst!

Het winnende team onderbouw was: Govert & Co
Het winnende team bovenbouw was: Go woef

Teambuilding 2sur5 klas 3

1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-1 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-2 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-3 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-4 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-5 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-6 1617-haganumweek-teambuilding-klas-3-8

161104-7-days

Gezonde school

Wij zijn een gezonde school. Dat blijkt uit het kantineaanbod en uit de voorlichtingslessen van de GGD in klas 1 en 2.

 

 

IMG_3160

Sportraad

De Sportraad is een groep van acht sportieve leerlingen uit klas drie en hoger. Zij hebben de taak om een aantal keer in het jaar een toernooi te organiseren. Dit zijn jaarlijks verschillende toernooien, zoals bijvoorbeeld een voetbal-, hakobal-, basketbal- en tafeltennistoernooi, een uitje naar het Tikibad en een clinic golfsurfen. De keuze van de sporten is aan de Sportraad zelf. Binnen de Sportraad heeft elk lid zijn eigen taak om er voor te zorgen dat alle activiteiten goed geregeld worden. Een van de oudere leden is de voorzitter die er voor zorgt dat de Sportraad om de zoveel tijd even bij elkaar komt om te vergaderen over de activiteiten de ze wil organiseren. Een van de gymdocenten ondersteunt de Sportraad hierin. Naast het organiseren van de verschillende toernooien helpt de Sportraad de gymdocenten bij de sportmiddagen door als scheidsrechter op te treden.

Sportmiddagen

Voor alle leerjaren wordt er ieder jaar een sportmiddag georganiseerd. Tijdens een sportmiddag spelen de leerlingen van een leerjaar onderling een toernooi. Om de leerlingen goed voor te bereiden op het toernooi, wordt er in de gymlessen voorafgaand aan het toernooi extra aandacht besteed aan de betreffende sport.
De sportmiddagen zijn een doeltreffende en leuke manier om de geleerde vaardigheden toe te passen in een wedstrijdvorm. Iedere sportmiddag is altijd weer een groot succes!

gymles IMG_3157 bewerkt
Sportoriëntatie klas VI

In klas VI heeft de sectie L.O. een sport oriëntatieprogramma ontwikkeld voor de leerlingen. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen in hun laatste jaar kennis kunnen maken met sporten, die buiten het aanbod van de reguliere gymlessen vallen.
Het programma bestaat uit verschillende uitdagende activiteiten. Bij veel van deze activiteiten leren de leerlingen hun grenzen verleggen en gaan ze vaak net een stapje verder dan ze gewend zijn. Bij de klimlessen worden de leerlingen bijvoorbeeld uitgedaagd, om hun angsten te overwinnen en tegelijkertijd op elkaar te vertrouwen. Bij de boks-lessen leren de leerlingen niet alleen de juiste technieken, maar ook om niet op te geven terwijl de vermoeidheid toeslaat. Bij de fitnesslessen in de sportschool maken de leerlingen kennis met verschillende onderdelen van fitness. Hier leren ze op een verantwoorde manier aan hun lichaam te werken. Zo heeft iedere activiteit zijn eigen uitdaging.
De leerlingen kiezen 3 verschillende activiteiten uit onderstaand aanbod:

• Golfsurfen
• Powerkiten
• Squash
• Dans
• Klimmen
• Boksen
• Fitness

klimmen

 

Zaalvoetbaltoernooi

161206-zaalvoetbaltoernooi-winnende-team

Nationale Shell-hockeytoernooi

Het Haganum doet ook in 2017 weer mee aan het Shell-hockeytoernooi met de onderbouwklassen.

damesteam Shell-hockeytoernooi 2015
damesteam Shell-hockeytoernooi