Cultuur

activiteiten-naast-de-lessen

Missie en Visie Kunstvakken Drama, Muziek en Tekenen

Onze school heeft een breed cultureel programma dat de leerling kennis laat maken met elementen van kunst, theater en muziek.
In de onderbouw volgen de leerlingen lessen tekenen, drama en muziek. Er is veel aandacht voor theorie, maar tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat leerlingen plezier beleven aan deze vakken. Onze leerlingen zijn cognitief goed ontwikkeld en de kunstvakken spelen een zeer belangrijke rol in de sociaal-emotionele ontwikkeling die zeker net zo belangrijk is. Buiten de lessen worden musea, tentoonstellingen en toneelvoorstellingen bezocht.
Daarnaast hebben wij een bloeiend schoolorkest dat elke vrijdag repeteert en waaraan iedereen deel mag nemen.
In de bovenbouw kunnen de leerlingen examen doen in de vakken Kunst Beeldend en Kunst Drama. Elke leerling werkt met een eigen kunstportfolio waarin hun werken worden geplaatst, gereflecteerd wordt op hun werk en gereageerd wordt op het werk van anderen.
Leerlingen analyseren niet alleen hun kunstwerken, maar leren deze ook te plaatsen in een kunsthistorische context. Muziek, dans, theater en beeldende kunst geven de leerling een brede culturele horizon waardoor zij de wereld om zich heen herkennen en soms beter begrijpen.