Sportraad

Ben je sportief en goed in organiseren? Zet jouw talenten dan in bij de sportraad en organiseer samen met de LO docenten toernooien voor de leerlingen van het Haganum.
De sportraad bestaat uit 8 leerlingen, verdeeld over verschillende leerjaren. De gymdocenten maken elk jaar een selectie van sportieve/sociale leerlingen en vervolgens beslissen de huidige sportraders wie er in het volgende schooljaar de raad komen versterken.
De belangrijkste taken van de sportraad bestaan uit het helpen met de organisatie van sportdagen en de open dag. Daarnaast organiseert de sportraad ook zelf een aantal toernooien tijdens toetsweken en op dagen dat er een verkorte rooster is.
Zo wordt er ieder jaar wel een voetbal- en een hakobal toernooi gehouden, hierbij kunnen zelf samengestelde teams het tegen elkaar opnemen, dit maakt leerlingen altijd razend enthousiast!
Op de sportmiddagen, die door de gymleraren worden georganiseerd, is de hulp van de sportraad hard nodig. Zij worden dan ingezet als scheidsrechter, als scorer of als timer. Hierdoor verlopen de sportmiddagen soepel en goed.
Wat maakt het nou zo leuk om in de sportraad te zitten?
Je bent bezig met sport, maar toch op een hele andere manier dan op je eigen club of vereniging. Je komt in contact met leerlingen van andere leerjaren, je krijgt je eigen (met naam bedrukte) sweater en werkt samen om leuke dagen te organiseren.


Kosten: geen
Voor wie: leerlingen uit klas 3 t/m 6
Inschrijfperiode: begin van het schooljaar
Contact: mevr. Cynthia Noordam