Honours Programme van de Gymnasia

Ben je onderzoekend, zelfstandig en zou je graag iets doen dat buiten het normale schoolcurriculum valt? Dan is het Honours Programma van de Gymnasia misschien iets voor jou. Het is lastig te omschrijven wat het Honours Programma is, omdat je er zo veel verschillende dingen mee kunt!

Als voorbeeld de projecten van onze zesdeklassers:
– Jip heeft veel geleerd over het begeleiden van groepen en gebruikt dat bij zijn coaching van het LegoLeagueteam van onze school.
– Matthijs schrijft een roman in het Engels, waarvoor hij ook veel onderzoek heeft gedaan voor de achtergronden van zijn karakters en de verhaallijn.
– Emma verdiept zich in technieken waarmee schilderijen onderzocht kunnen worden.
– Wessel leert zichzelf programmeren met de CS50x-cursus van Harvard, en kijkt hoe zijn kennis ingezet kan worden voor ons bètalab.

Als je aan het Honours Programma meedoet, bedenk je zelf een project waarmee je je in klas 4, 5, en 6 ontwikkelt op allerlei gebieden. Je doet nieuwe kennis op, en ook ervaring in bijvoorbeeld organiseren, schrijven en samenwerken. Tijdens dit proces stel je telkens je eigen doelen, die je met je begeleider (een docent) bespreekt. Op de landelijke leerlingendag zie je waar anderen mee bezig zijn en deel je jouw project.


Kosten: geen, behalve reiskosten naar de leerlingendag in Utrecht
Voor wie: Klas 4 (inschrijven en starten), klas 5 en 6 (uitvoeren, reflecteren en uiteindelijk het honoursgesprek)
Inschrijfperiode: lever je motivatiebrief in het postvak van mevrouw Burggraaf, uiterlijk vrijdag 19 oktober (4A, 4C, 4D) of maandag 29 oktober (4B)
Contact: mevr. Martine Burggraaf