Landelijke finale Read2Me

De allerbeste voorlezers van heel Nederland kwamen zaterdag 25 mei in Utrecht samen voor de landelijke finale van Read2Me, dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Onder de deelnemers was Nele Quadvlieg uit 1C, winnaar van de voorrondes in achtereenvolgens haar eigen klas, alle eerste klassen van het Haganum, heel Den Haag en tot slot heel Zuid-Holland. De deelnemers moesten dit keer voorlezen uit een boek dat verband hield met de Canon van Nederland. Nele had een mooi stuk gekozen uit Het achterhuis van Anne Frank, en las dat weer prachtig voor. Er werd alleen een eerste prijs uitgedeeld – aan Friesland – dus hoe hoog Nele precies is geëindigd, weten we niet. Zeker is wel dat de zaal muisstil was, terwijl ze voorlas en dat de jury, voorgezeten door niemand minder dan Maren Stoffels, na afloop vond dat het was alsof we in het Achterhuis waren en ze uit haar eigen dagboek had voorgelezen: heel persoonlijk, heel bijzonder. Heel erg goed gedaan, Nele!