Bisous bisous d’Aix-en-Provence

Van vrijdag 29 maart t/m woensdag 3 april heeft een groep vierdeklassers een bezoek gebracht aan Aix-en-Provence. Het weekend werd in de Franse gezinnen doorgebracht.

Veel ouders namen de leerlingen mee naar mooie bezienswaardigheden in de omgeving van Aix. Maandag stond de Notre-Dame de la Garde, de Vieux Port en het MUCEM van Marseille op het programma. Dinsdagmorgen maakten de leerlingen in Frans-Nederlandse groepjes een speurtocht door het oude centrum van Aix en ’s middags een wandeling naar de mont Sainte Victoire. Daar kregen de leerlingen de opdracht om net als Paul Cézanne van deze berg een schets te maken.

’s Avonds brachten de ouders heerlijke Franse hapjes mee voor een ‘apéritif dînatoire’. Alle Franse ouders waren enthousiast over onze leerlingen. Woensdagmorgen woonden de leerlingen lessen bij op het lycée en als afsluiting van dit prachtige programma volgden ze een kookworkshop.

Al met al een geslaagde uitwisseling in een heel goede sfeer, alle leerlingen hebben hun Frans aanzienlijk kunnen verbeteren. Met hartelijke omhelzingen, tranen, selfies en veel bisous hebben we afscheid genomen op de luchthaven van Marseille.