Honoursprogramma: Emma, Jip, Matthijs en Wes zijn geslaagd!

Afgelopen maandag hebben de eerste leerlingen van het Haganum hun deelname aan het Honoursprogramma van de Gymnasia afgerond. We zijn heel trots op Emma Dotinga, Wessel de Kok, Jip Nahon en Matthijs Wanrooij. Drie jaar lang hebben deze leerlingen zelfstandig gewerkt aan heel uiteenlopende, eigen onderwerpen: van het schrijven van een roman tot het organiseren van een reis door Duitsland of van de Lego League.
Op 18 maart kwamen leerlingen van gymnasia uit het hele land naar het Utrechts Stedelijk Gymnasium voor een afsluitend examengesprek over het project waar ze tijdens hun vierde, vijfde en zesde schooljaar aan hebben gewerkt: welk proces hebben ze in die periode doorlopen, en wat hebben ze daarbij over zichzelf geleerd? Na afloop ontvingen ze tijdens een feestelijke bijeenkomst een kunstwerk als aandenken aan hun deelname. Op het officiële testimonium van het Honoursprogramma moeten Emma, Wessel, Jip en Matthijs nog even wachten: dit zullen ze in juli ontvangen, bij de diploma-uitreiking van het Haganum.