Voorleeswedstrijd Read2Me

Vrijdagmiddag 8 maart vond in het Theater aan het Spui de finale van de voorleeswedstrijd Read2Me voor de regio Den Haag. Read2Me is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers waarmee het lezen onder jongeren wordt bevorderd. Leerlingen lezen elkaar voor uit hun favoriete boek.

In januari en februari lazen twintig leerlingen van de eerste klassen op hun allermooist voor om terecht te komen in de Haganum-finale. Hun klasgenoten besloten welke twee per klas door mochten. Acht leerlingen deden daarna hun best tot de beste twee van school te behoren en docenten Wilma Keesman en Marijke Kuiper hadden de moeilijke taak die te selecteren. Na deze spannende voorrondes op school mochten Nout Frenken (1E) en Nele Quadvlieg (1C) onze school op 8 maart vertegenwoordigen.

Nele en Nout waren erg zenuwachtig, maar eenmaal op de grote stoel op het podium hebben ze prachtig voorgelezen. De jury trok zich terug om te beraadslagen en noemden na terugkomst de nummer drie, twee en ….één. De wedstrijd werd gewonnen door Nele! Zij las voor uit het boek Broergeheim van Emiel de Wild. Ze had een mooi stuk gekozen en las het met een rustige en krachtige stem voor. Nele gaat nu naar de provinciale finale in Rotterdam en wij wensen haar daar veel succes.