Zoals aangegeven in de jaaragenda gaan de leerlingen van klas 5 op donderdag 23 januari per klas naar de Angstfabriek. Via de link hieronder kun je meer lezen over het programma. Het gecursiveerde deel komt van de website.

https://www.criticalmass.nl/project/de-angstfabriek/

Stel dat er één plek zou zijn waar al onze angsten worden gemaakt. Hoe zou zo’n plek eruitzien? Hoe worden alarmerende krantenkoppen, rampscenario’s en suggestieve nieuwsberichten geproduceerd? Hoe worden ze professioneel getest, uitgerold en geoptimaliseerd? En wie profiteert hiervan?

De Angstfabriek is een gedachte-experiment en confronteert bezoekers met hoe we gegijzeld worden door maatschappelijke angst en wie hiervan de grootste slachtoffers zijn, maar ook hoe we hier weerstand tegen kunnen bieden en onszelf kunnen wapenen tégen angst.

De leerlingen zullen vlakbij Hollands Spoor een programma volgen en een nabespreking krijgen. De tijden in de jaaragenda gelden dus voor de genoemde klassen en zijn inclusief reistijd, workshop en nabespreking.

Voor klas 5C blijft het eerste uur LO gewoon staan en vertrekken zij om 9.05u naar de locatie. Zij beginnen weer op school na de middagpauze.

Klas 5D vertrekt pas halverwege het 3e uur (10.45u) en zij beginnen het 7e uur weer.

Klas 5B vertrekt na het 4e uur en volgt daarna geen lessen meer.

Klas 5A vertrekt na het 6e uur.

De klassikale lessen die deze klassen hebben tijdens hun afwezigheid vervallen. De clusteruren blijven gewoon staan in het rooster, maar daarbij zullen wel leerlingen afwezig zijn.

Oorspronkelijk was deze activiteit gepland voor tijdens de Haganumdagen, maar door onvoorziene omstandigheden is het verplaatst naar 23 januari.  Dat betekent wel dat er lessen zullen vervallen.