Chromebook training 11 november

namens de ICT-commissie, Stella Buil

 

Op 11 november staat in de jaaragenda een chromebooktraining gepland. Deze is van 15.15-17.00 uur. De training heeft dezelfde opzet als de training van 15 oktober.

 

Er komt een trainer van Cloudwise (Anouk) om de mensen die nog vragen hebben over de basisvaardigheden van meekijken, omgaan met de Classroom, het beheren van de agenda en drive te trainen.

Daarnaast zal Stella een hands-on training geven. Zij heeft opdrachtkaarten van alle Google-apps (Drive, Agenda, Classroom, Presentaties, Keep en nog andere apps (klik op de blokjes rechtsboven in het Google-zoekscherm en scrol naar beneden). Met deze opdrachtkaarten kun je aan de slag om nieuwe dingen te ontdekken of vaardigheden te leren.

 

Als je vorige keer niet kon komen en je kunt nu ook echt niet komen, maar je hebt wel nog behoefte aan oefening, dan willen we je vragen dit op de intekenlijst aan te geven. We gaan dan op maat nog extra scholing geven of inhuren, zodat iedereen de basisvaardigheden onder de knie krijgt. Deze basisvaardigheden zijn:

  • Gmail gebruiken, waaronder kunnen mailen naar lesgroepen

  • huiswerk opgeven in de Google-agenda

  • toevoegen van de jaaragenda aan Google-agenda

  • opdrachten en materiaal in de Classroom plaatsen

  • begrijpen hoe het delen van documenten werkt in de drive met betrekking tot het delen van documenten in de Classroom met leerlingen

 

We willen je vragen om je voor de training of voor extra uitleg op een ander moment, in te schrijven voor vrijdag 8 november, zodat we kunnen zorgen dat je uitgeroosterd wordt. De intekenlijst komt op de balie in de personeelsruimte te liggen.