Verslag Lesmarathon 2019 voor En Classe

(van Tim den Hollander)

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september vond de tweejaarlijkse lesmarathon voor klas 5 en 6 plaats. De leerlingen volgden op de vrijdag tot 15.15 uur lessen volgens het normale rooster, maar kregen daarna van docenten en van medeleerlingen allerlei aparte lessen aangeboden. Zo werden er onder meer een midnight bingo en een yogasessie gehouden, kregen de leerlingen les in Romeinse versiertrucs en islamitische kunst, gaven een aantal leerlingen zelf sportlesjes en kregen de leerlingen van ervaringsdeskundigen verhalen te horen over de ’traditionele’ marathon. De lesmarathon werd op zaterdagochtend afgesloten met een kleine vuurwerkshow in het bètalab. Voor ouders van deelnemende leerlingen was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen tijdens de lesmarathon.

De organiserende commissie, bestaande uit Meryem Celik, Eva Zwaveling, Rosemarie Boots, Sofia Vespa (klas 6), Berber de Lange, Claire Meurisse, Janneke van Tilburg, Lieve Quadvlieg, Lola Balanya van den Hoek, Mert Gürer en Puck Beljaars (klas 5) verzorgde om de twee lesuur een maaltijd of snack tijdens de pauze.

 

Ook na de lesmarathon zijn deze leerlingen druk in de weer gebleven om al het sponsorgeld op te halen. Dit jaar zijn we uitgekomen op het prachtige bedrag van 5215 euro.

 

Dit jaar zal de opbrengst gaan naar En Classe, een stichting die het onderwijs in Congo probeert te verbeteren. Het geld zal worden gebruikt voor een aantal zaken: het onderhoud van elf schoolgebouwen in Congo, het vrijmaken van salarisgelden om zo betere docenten aan te trekken en om huidige docenten opleidingen te laten volgen en het financieren van een hygiëneproject. Dit project zorgt er met name voor dat er schoon water op de school te verkrijgen is, de toiletten onderhouden worden en er aan de leerlingen voorlichting wordt gegeven over bv. koken. 

Ik wil namens alle leerlingen hierbij de docenten bedanken die een les hebben gegeven, de ouders bedanken die een kijkje zijn komen nemen en de ouders bedanken die hebben bijgedragen aan de catering van harte bedanken.

 

Later dit jaar hopen we op de site nog een aantal foto’s te publiceren die laten zien waar het opgehaalde geld exact aan is besteed.